geschiedenis

Het begon jaaaren terug in TheaterCafe Borra met ons maandelijkse, vegetarische “popup restaurant” aldaar. Met twee vriendinnen vloog ik rond met potten en pannen.
Als naam kozen we “Kalasa”.
In het Zweeds betekent het “feestvieren” en “smullen”. Later kwam ik er achter dat een offerpot in India ¬†dezelfde naam draagt. Met deze associaties is er geen mooiere naam voor je eigen product, toch?

Door de popup avonden kwam er vraag naar catering. De andere 2 dames gingen hun eigen weg en ik ging op zoek naar een pand voor alle werkzaamheden.
Dit werd de “Eetwinkel Kalasa Kichen”. Naast de biologische catering en taarten, verkocht ik mooie delicatessen van kleine ondernemers en biologische merken. Ook was de winkel het eerste verkooppunt van de Vegetarische Slager.
Ik “veganiseerde” veel taartrecepten en ontwikkelde “rondje taart” (een taartje in een pot waardoor het langer houdbaar is).

In juni 2013 sloot de Eetwinkel na bijna 5 jaar haar deuren.

De naam “Kalasa” vind ik nog steeds fijn, en dekt voor mij nog steeds de lading ook voor de andere dingen die ik doe.

newlogo