Kiind festival

Altijd weer leuk als ik gevraagd wordt om met mijn taartjes mensen te verwennen. Dit keer door het Kiind festival. Wat een mooi festival voor ouders en kinderen en wat gingen de taartjes, cake en koek er goed in 😉
Het festival werd georganiseerd door het Kind Magazine die mij ook om een recept vroegen voor in de september editie.
Het werd mijn recept voor de citroen-maanzaadcake (vegan) geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Helaas gaf de redactie er een eigen draai aan en daarom hier het originele recept:

citroenmaandzaadcakeRecept voor citroen-maanzaadcake

Warm de oven voor op 175C
Vet een vierkante brownievorm in of zet muffinvormpjes klaar.
Meng en zeef 1/2 cup amadelmeel met 1 cup (spelt)bloem, een snufje zout, 1/2 tl bakpoeder en 3/4 tl baking soda en zet apart.
Meng in een andere kom 1 cup amandelmelk*, 1 tl appelazijn, 1/4 cup ahornsiroop, 1/2 cup rijststroop, het sap en rasp van een halve citroen en 1/3 cup koolzaadolie.
Voeg nu langzaam de vloeibare ingrediënten bij de droge ingrediënten en blijf ondertussen roeren. Voeg als laatste een eetlepel maanzaad toe.
Je hebt nu een heel dun beslag, maak je geen zorgen dit gaat in de oven helemaal goed komen. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Maak je muffins, dan kan het iets korter afhankelijk van je oven.

*de amandelmelk is te vervangen door bijvoorbeeld sojameel of rijstemelk

♥De koolzaadolie geeft een heerlijke roomboterachtige smaak en zou ik niet snel vervangen door een andere olie. Noten kunnen verhit worden tot 175C daar boven gaan ze inderdaad oxideren en geven transvetten. Ik zou nooit adviseren om er dan maar een hand rauwe noten bij te eten! We hebben het hier over taart en cake, iets om lekker van te genieten én met mate te eten. En wil je noten eten voor je gezondheid, dan is het verstandig om ze eerst te weken om het fytinezuur er uit te halen en enzymwerkers te verwijderen, en dat is weer een heel ander verhaal…

Geef een reactie