mandala van eetbare bloemen

mandalacollage2

Als niet alle groente zo goed opkomt als ik zou willen (of weg gevreten wordt door de slakken) heb ik gelukkig nog heel veel andere schatten uit m’n tuin. Bloemen! En heel veel daarvan zijn eetbaar en ook nog lekker.

Ik gebruik ze als mooie smaakmakers in salades en drankjes, taarten en cakejes versierde ik er ook wel eens mee….. Maar nu ik heb ontdekt hoe leuk het is om de losse blaadjes te gebruiken. En de mooiste mandala’s ontstaan, zomaar…

mandalataart
mijn favoriet tot nu toe 🙂

 

2 gedachten over “mandala van eetbare bloemen

    1. Dankje Xandra! Heel veel bloemen zijn eetbaar, maar eetbaar is niet hetzelfde als lekker 😉 De bloemen moeten in ieder geval biologisch gekweekt zijn (en pluk je ze wild, doe het dan niet in de buurt van snelwegen en hondenuitlaat-plaatsen). op http://www.zahraseeds.eu/nl/cms/eetbare-bloemen-planten/ vind je een mooi overzicht en op http://www.bolster.nl vind je ook veel info.
      De Passiebloem heb ik nooit zo gegeten, ze zou kalmerend werken, maar wel in beperkte hoeveelheid dus wat blaadjes kan vast geen kwaad. Laat me weten of het lekker is als je het uitprobeert 🙂

Geef een reactie