Een duik in de Iraakse keuken

Kom je uit Amersfoort of omgeving dan kan het festival lepeltje-lepeltje je niet ontgaan zijn. Wat was het fijn! Goeie sfeer, perfect weer, leuke muziek en heerlijk eten.
Ik was op slag verliefd op de caravan van Garbanzo, met de hand beschilderd door de vlotte eigenaresse.

sabich

sabich3sabich2 mmm.. ja vette vingers van het broodje geven niet de beste foto’s 😉
Want dat is wat ze verkochten, super lekkere broodjes. “Sabich” een Iraaks, Joods broodje wat gegeten wordt op de sabbath. Omdat er niet op die dag gekookt mag worden, wordt alles eerder voorbereid. Het Turks brood werd goed gevuld met hummus, tahin, salade, gegrilde aubergine en lekkere sausjes.  Zo lekker dat ik het zelf zeker ook ga maken… en daar begon de zoektocht. Want wat is “amba” en wat is “skhug” waarmee het broodje wordt opgehitst volgens dit stel?!
Lang leve google.
“Amba” blijkt een soort hartige mango saus. “Skhug” is een hete saus gemaakt met knoflook en koriander. Misschien dat ik er komende weekend tijd voor kan maken om een poging te wagen. Mocht het net zo lekker worden, zal ik de recepten hier posten.

Oja, dit weekend sta ik op Not Just a Market op de Wagenwerkplaats. Een markt met 2e hands kleding, leek me leuk om te doen en gelukkig hadden wat vriendinnen en familie nog wat mooie kleding liggen… leuk als je komt kijken!

2 gedachten over “Een duik in de Iraakse keuken

Geef een reactie