taart, taart en nog eens taart

 

 

streekcheftaartIk hou van taart. Daar kan niemand omheen. Maar ik ben wel meer van het bakken dan van het opeten. Dit tot verbazing en dankbaarheid van velen 😉
Het omzetten van recepten (bijvoorbeeld er een suikervrije versie van maken) en het eigen maken, vind ik het leukst. De keuken wordt dan een klein laboratorium en er wordt gemengd en gemixt tot het helemaal naar mijn zin is.
Altijd leuk om te weten dat je niet de enige bent met deze tik. Dat bleek wel bij de vorige taartenbakwedstrijd toen Amersfoort de Hoofdstad van de Smaak was in 2012. Ik mocht jureren en dat was net zo leuk als het klinkt! Bijzondere creaties kwamen er binnen, de een wel lekkerder dan de ander…
De winnende taart kwam bij een aantal horeca gelegenheden onder de stolp. Het was een perfect taartje met perzik, pistache en witte chocolade gemaakt door twee jonge meiden… ik maak deze nu ook nog af en toe.

Gelukkig werd ik weer gebeld door Ruud (de organisator van dit fijne festijn) of ik dit jaar ook een van de juryleden wilde zijn.
Dit keer vindt het plaats op de Smaak van de Streek Markt op 29 maart aanstaande.

Om het nog meer publiciteit te geven, hebben we een promofilmpje opgenomen. Interview en taart bakken voor de camera (alsof het de gewoonste zaak van de wereld was) leek me best spannend maar was eigenlijk vooral heel leuk om te doen.

Het eindresultaat van alle opnames heb ik ook nog niet gezien, dat houd je tegoed…
Enthousiast geworden en zin om mee te doen met de wedstrijd? Inschrijven kun je hier.
Leuk als je mee doet!

foto 1-2  foto 2-3

 

Geef een reactie