op vakantie

Vorige week was ik op Tenerife, fijn er even tussenuit!

Wat wil je nog meer naast zon, strand, zee, vrijheid… Nou… lekker eten?! Restaurants genoeg, maar vraag vooral de mensen buiten het toeristische gebied om hun favorieten, dan proef je de authentieke Canarische keuken. Een woordje Spaans kunnen spreken is dan wel handig al kwamen wij ook best ver met wat handen en voeten werk.

Wat ik leuk vond om te zien, is dat in de supermarkten de groente- en fruitafdeling vol met “streekproducten” ligt. Bijna alles komt van het eiland zelf!

Bij Adeje is er iedere zaterdag en zondag een biologische boerenmarkt. Veel groente en fruit, verschillende soorten kaas en wijn en kramen met huisgemaakte zoetigheid. Voelde me er helemaal thuis 😉

De wijnen zijn trouwens van hele goede kwaliteit. Er wordt niet genoeg geproduceerd voor de export daarom is de kans klein dat je het buiten het eiland tegenkomt.

De koffie vonden wij een stuk minder lekker, gelukkig waren er hier en daar wat Italianen neergestreken en waren er gevelborden te spotten die beter beloofden.

Onderweg kwamen we een bijzondere zaak tegen. Gerund door een Duitse meneer in een witte laboratoriumjas, Wolfgang genaamd. Rijen keurig opgestapelde potjes met de meest lekkere jams, chutneys en mojos. Allemaal door hem zelf gemaakt met biologische ingrediënten van het eiland. Ongelooflijk smakelijk! Al het fruit smaakte hier sowieso zoveel beter omdat het rijp geplukt wordt en dat proefde je terug is deze creaties.

We hebben nog een paar mooie adresjes bezocht, maar niet alles past in deze blog. Wij hebben het in ieder geval heerlijk gehad en hebben goed en gezond kunnen eten op Tenerife.

Ga je op reis en wil je van te voren weten waar je terecht kunt voor puur eten en/ of vegetarische restaurants, neem dan eens een kijkje op de nieuwe site purefoodtravel.com De site wordt nog steeds aangevuld met bestemmingen!

Geef een reactie